Stor barnedag på Eiksetra før skolestart

Fest for barna: Anne Nymoen Jensen og Sven Helgevold inviterer til Småtråkket, en spennende dag for de minste, på Eiksetra 12. august.

Fest for barna: Anne Nymoen Jensen og Sven Helgevold inviterer til Småtråkket, en spennende dag for de minste, på Eiksetra 12. august.

Artikkelen er over 2 år gammel

Som en flott avslutning på en lang sommerferie, arrangeres Småtråkket på Eiksetra 12. august.

DEL

EIKSETRA: – Småtråkket er en dag for de minste. Her blir det flust av aktiviteter og moro for hele familien, sier Anne Nymoen Jensen, som driver Eiksetra sammen med Sven Helgevold.

Turbotrøkk

Barnedagen er noe de har hatt planer om lenge, og håper dette arrangementet kan bli det første av mange.

På programmet står blant annet et barneshow med Turbotroll, en energisk trio som spiller egenkomponert musikk for barn.

– De tar barna med til sitt eget lille univers, med morsomme låter og tekster som barn kan kjenne seg igjen i. Turbotroll digger å danse, og dansetrinnene sprer seg alltid i publikum. Når Trøkk, Føzz og Rumle slår på turboen er det ingen som klarer å sitte stille, ler Anne, som har sett dem i aksjon og vet hva hun snakker om.

– Det skal bli kjempegøy å se hva de gjør her oppe, sier hun.

Eiksetra som sommersted

Hun forteller at en av grunnene til at de arrangerer barnedagen er å vise fram Eiksetra om sommeren.

– Det er så mange som kjenner Eiksetra som et vintersted i skisesongen, men det er jo mye mer her, sier Anne, og sikter til blant annet Tarzan-løypa og tilrettelagte områder for både grilling og kanopadling.

– Det er flere som kommer hit utenfor skisesongen og blir overrasket over hva som skjuler seg under snøen om vinteren, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skal lage liv: Turbotroll kommer med Trøkk, Føzz og Rumle.

Skal lage liv: Turbotroll kommer med Trøkk, Føzz og Rumle.

Dyr og aktiviteter

I tillegg til barneshowet, er det også planlagt mange spennende aktiviteter både på tunet og i nærheten av Eiksetra.

– Ja, vi har blant annet fått låne litt dyr fra bønder i Lier, så det blir blant annet både lam, griser, kaniner og høner som barna – og de voksne – kan hilse på. Og vi kommer til å ha hesteridning, noe som er flott å gjøre her oppe, forteller hun.

Det er også en hel liste med andre aktiviteter som er planlagt, og det er virkelig noe for enhver smak. Fra turning på tunet og bruskassestabling, til ansikts- og håndavstrykksmaling.

Også det våte element er representert, både med fiskekonkurranse og kanopadling.

– Det blir også litt tradisjonelle leker, som pil og bue, hesteskokasting og melkespannholding, og så stiller vi med en egen versjon av vannballongkasting, forteller Anne, som alt nå har begynt å glede seg.

Servering for alle

Noe som skiller Småtråkket fra mange andre arrangementer for barn, er at her er det bare barna som må løse billett, de voksne kommer inn gratis.

– Og det er bare for de minste å ta med seg så mange voksne de ønsker, sier Anne, og legger til at siden Eiksetra også er et serveringssted, kommer de til å stille med mat og drikke for store og små.

– Det blir hovedsakelig grilling av litt forskjellig, både pølser og fisk, men vi har ikke helt bestemt nøyaktig hva ennå, forklarer hun.

Og ja, det vil være både gluten- og melkefrie alternativer. I tillegg til vafler og is og det som vanligvis er å finne på Eiksetra.

– Hvorfor arrangerer dere en slik dag for barna?

– Vi vil fremme Eiksetra og ha mer aktivitet her. Samtidig vil vi vise fram stedet på sommertid og vise hvor mye vi har å tilby. Derfor håper vi mange vil ta turen og være med på å gi barna en skikkelig bra friluftsdag med mye trøkk og moro, sier Anne, som gleder seg til å ta imot store og små på tunet.

PS For de voksne er det bare å sette av 22. september i kalenderen alt nå, for da inviterer de til låvefest i skogen ...

Artikkeltags