Lierposten er en del av Amedia-familien som tidligere i høst ble deleier av Moderne Media, Norges største frittstående podkastprodusent som står bak plattformen Untold.

I desember ble derfor lyduniverset til Untold en del av +Alt-abonnementet i Lierposten. Det betyr at abonnenter med +Alt får tilgang til tusenvis av eksklusive podkastepisoder, i tillegg til innhold fra 89 norske aviser fra hele landet.

Om du ikke allerede har et +Alt-abonnement via Lierposten, kan du tegne det her.

Et innholdsrikt lydunivers

Ved å laste ned appen Untold får +Alt-abonnenter tilgang til en stor lydpakke med attraktivt lydinnhold, uten at det koster noe ekstra.

Inne i Untold logger du inn med samme aID-bruker som i avisen. Appen kan lastes ned i App Store eller Google Play.

– I Untold får abonnenter tilgang til mye bra eksklusivt innhold. Det var virkelig ikke lett å kun anbefale noen få podkaster, men jeg har valgt noen av våre mest populære som viser bredden i vårt lydunivers, sier Jim Fossheim, daglig leder i Moderne Media.

Gulltransporten

I miniserien Gulltransporten skildres historien om hvordan Norges gullbeholdning ble smuglet ut av landet under andre verdenskrig, i en ferd fra Oslo, via Lillehammer, Åndalsnes, Molde og Tromsø, fram til ankomsten i Storbritannia og Nord-Amerika.

Historien, som fortelles av Kyrre Holm Johannessen, er den samme som fortelles i den nye storfilmen med samme navn.

– Gulltransporten er en spennende podkast for alle som er interessert i norsk krigshistorie, forteller Fossheim.

Truecrimepodden

I Truecrimepodden forteller Pernille Radeid en ny, sjokkerende historie fra virkeligheten hver eneste uke. Fossheim forteller at denne podkasten ikke passer for sarte sjeler:

– I Truecrimepodden får lytterne alle de grusomme detaljene om seriemord, bestialske drap eller tragiske forsvinninger. Denne podkasten passer for alle dem som synes at det blir for mye kos og hygge.

Våre vinnere

I podkasten Våre Vinnere snakker Knut Skeie Solberg med mennesker som har utrettet utrolige ting om hva det vil si å være en vinner, og om hva som skal til for å vinne.

Solberg får besøk av kjente profiler som blant annet friidrettsutøver Karsten Warholm, håndballspiller Camilla Herrem og fotballpresident Lise Klaveness.

– Jeg synes det er veldig inspirerende å lytte til mennesker som virkelig utfordrer seg selv. I Våre Vinnere får lytterne unik innsikt i hva det er som driver disse menneskene, og hvorvidt det er rå mentalitet, intens selvdisiplin eller noe annet som er nøkkelen til deres suksess, sier Fossheim.

Fladseth

– Mange kjenner allerede komiker Henrik Fladseth fra TV og stand up-scenen, men Henrik har også en hysterisk morsom podkast. Denne er perfekt for alle som liker humor og som setter pris på gode samtaler, sier Fossheim.

I podkasten inviterer Fladseth kjente profiler til morsomme og ærlige samtaler om livets små og store spørsmål. Blant gjestene er blant annet kjendiser som Eyvind Hellstrøm, Steinar Sagen og Else Kåss Furuseth.

Historiepodden og Historiepodden WW2

Fossheim står, sammen med Morten Galåsen, bak Historiepodden og Historiepodden WW2. Han anbefaler disse podkastene til historieinteresserte lyttere:

– Hver uke gir vi lytterne våre interessante og kuriøse fortellinger fra verdenshistorien, sier Fossheim.

Henrettelsespodden

I Henrettelsespodden forteller Kyrre Holm Johannessen og Torgrim Sørnes om menneskene som ble dømt til døden i Norge på 1700- og 1800-tallet.

– Dette er er en podkast for alle som er interesserte i denne mørke, blodige og lite utforskede siden av norgeshistorien. Lytterne får servert fæle og makabre fortellinger, men med en god dose humor, forteller Fossheim.

Andre godsaker