Gå til sidens hovedinnhold

20-åring dømt til ni års fengsel for drapsforsøk på skole i Lier

Artikkelen er over 2 år gammel

Knivstakk 16-åring 17 ganger.

(Drammens Tidende)

LIER: En 20 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel for drapsforsøk. Han knivstakk en da 16 år gammel jente på en videregående skole i Lier i 2017.

I tingretten ble mannen dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år, samt til å betale offeret 300.000 kroner i oppreisningserstatning.

Unngikk forvaring

Aktor i saken, statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins, ba om ni års forvaring i ankesaken, men fikk ikke medhold fra et flertall av meddommerne.

To av de fem mente det var grunnlag for å dømme den tiltalte til forvaring, mens tre av meddommerne og lagdommeren mente vilkårene ikke var oppfylt.

– Jeg er fornøyd med at det ikke ble idømt forvaring. Det var det sentrale i min prosedyre, sier forsvarer Petter Bonde til Drammens Tidende.

Les også

– Tilfeldigheter at hun ikke ble drept

 

Berget så vidt livet

Bondes klient hadde opprinnelig anket både skyldspørsmålet under tiltalepunktet for drapsforsøk og straffeutmålingen, men i lagmannsretten erkjente han likevel straffskyld for drapsforsøk.

Ankesaken dreide seg derfor kun om straffeutmålingen.

Mannen knivstakk jenta hele 17 ganger. Hendelsen skjedde 4. september 2017 i gangen på St. Hallvard videregående skole i Lier.

Jenta fikk livstruende skader av stikkene, men berget så vidt livet. Hun har likevel fått varige mén. Stikkene traff henne blant annet i nakken, ryggen, brystet, ansiktet og magen.

Ifølge Martins ble den tiltalte og jenta kjent på nettet, men gutten truet jenta da hun sa at hun ikke lenger ville ha kontakt med ham.

Les også

Familien til knivstukket 16-åring kritiserer politiet

 

Kommentarer til denne saken