13 nye smittede – én innlagt på sykehus

Blant de nye smittede er to elever ved Hallingstad skole.

DEL

Elever på 1.- og 3. trinn og ti ansatte er satt i karantene. En smittet fra Lier er innlagt på sykehus. Dette er en kvinne i 60-årene.

Smitten i Lier, og i områdene rundt oss, har økt betydelig de siste ukene. Kommuneoverlege Ingrid Bjerring er opptatt av at de som er smittet ikke skal føle skam og skyld.

– Nå er smittetrykket i Norge så høyt at mange blir smittet til tross for at de har vært forsiktige og fulgt smittevernreglene. Dette er det veldig viktig for meg å understreke, sier Bjerring.

Viktig å være åpen

For smitteoppsporingsarbeidet er det avgjørende at de som er smittet oppgir alle sine nærkontakter, slik at de kan gå i karantene.

– Vi må ikke komme dit at de som er smittet ikke oppgir nærkontaktene sine fordi de skammer seg og vil holde smitten skjult overfor bekjente. I dette ligger det også at andre ikke diskriminerer de som har blitt smittet, sier kommuneoverlegen.

Hun presiserer også at når man har gjennomgått korona og er friskmeldt, da er man frisk.

– Det er ingen smittefare knyttet til å være sammen med en person som har blitt erklært frisk, sier Bjerring.

Utbruddet på Liertun er under kontroll, og oppheving av isolasjon og karantene for pasientene starter på søndag. Flere av de ansatte er tilbake fra karantene.

Tallene

Tallet på smittede per 13. november er nå 100 personer.

En person er innlagt på sykehus.

Dette betyr at 206 personer i Lier har fått påvist smitte siden starten av mars.

103 er friskmeldt etter at 15 nye er erklært friske.

Det har vært tre dødsfall.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken